«Нехай ваші душі завжди будуть чисті, а тіла променіють здоров’ям», - побажав владика Ігор, під час спільної молитви за медичну громаду Львівщини
  • Чтв, 13/06/2013 - 20:25

Напередодні свята Вознесіння ГНІХ, 12 червня 2013 року Високопреосвященний владика Ігор  Архиєпископ і Митрополит Львівський, звершив чин Всенічного бдіння у Архикатедральному Соборі Святого Юра.

 

Разом з Архиєреєм молилися духовенство собору, випускники  сертифікованої програми з біоетики УКУ «На службі охорони життя», а також представники обласних, міських та відомчих лікувальних закладів Львівщини, які традиційно в переддень відзначення свята медичного працівника збираються  на спільну молитву.

 

Владика Ігор наголосив на великій відповідальності працівників медицини за збереження людського життя і закликав до ревного виконання своїх обов’язків пам’ятаючи про те, що: «Початок тілесного здоров’я розпочинається із здорової душі».

 

Відтак, Високопреосвященний владика Ігор подяками за сумлінне виконання своїх обов’язків відзначив найкращих медичних працівників міста та області.

 

Варто пригадати, що 25 жовтня 2010 року був підписаний договір про співпрацю між Курією Львівської архиєпархії УГКЦ, управлінням охорони здоров’я та Львівською міською організацією професійної спілки працівників охорони здоров’я України.

 

Цей договір є ще одним кроком до утвердження християнських цінностей в соціально-медичних інституціях, гуманізація медичного середовища і найголовніше це духовна підтримка працівників і пацієнтів закладів охорони здоров’я.

 

Джерело: www.ugcc.lviv.ua