“Щиро про важливе”
  • Нед, 10/02/2013 - 01:06

8-9 лютого 2013 року у Стрийській єпахії, на базі санаторію “Київ +” у с. Баня Лисовицька вібувся практичний семінар “Щиро про важливе”. Його організатром виступила Комісія у справах родини УГКЦ, за частю кількох єпархіальних комісій у справах родини. Участь у семінарі першого дня взяло до 60 молодих людей із Львівської Архиєпархії, а також Стрийської та Сокальсько-Жовківської єпархій. Розпочався семінар із спільного знайомства, після чого брат Дмитро Романко, випускник Львівської Духовної Семінарії Святого Духа та керівник проекту “Країна Любові”, розповів молодим людям про сучасний стан, в якому опинилася українська родина. Він також озвучив причини поступового занепаду моральних цінностей молоді, яка не належним чином готується до життя у подружжі. Спілкування молоді і визначення тематики семінару проходило у формі відкритого простору. Теми, які цікавили молодь були: зрада у подружжі, життя “на віру”, дошлюбні статеві стосунки, контрацепція та ін. Після вечері молодь мала можливість перегляду та обговорення чудового фільму на родинну тематику “Відважні”.

 

Другий день розпочався із Божественної Літургії у місцевому храмі Різдва Пресвятої Богородиці. Очолив Літургію о. Богдан Тимчишин, голова Комісії у справах родини УГКЦ у співслужінні із о. Михайлом Коцуровським, Синкелом Стрийської єпархії та парохом храму у с. Баня Лисовицька, а також о. Олегом Кобелем, Головою Комісії сімї і мирян Стрийської єпархії. О. Михайло звернувся із словами проповіді до молоді, де закликав молодь до свідчення свого християнського життя серед своїх друзів та подякував молоді і всім присутнім отцям за спільну працю та молитву.

 

Після Служби Божої і сніданку було продовжено семінар. О. Богдан Тимчишин розказав молоді про Божий задум щодо подружжя. Продовжив бесіду брат Дмитро Романко, щоб поспілкуватися з молоддю на тему важливості пізнання один одного та прийняття іншої особи. Після невеличкої перерви до молоді звернувся о. Олег Кобель, щоб розказати про світовий рух Справжня Любов Чекає та діяльність цього руху в Україні. Також він розказав про інші рухи та спільноти, які в різний спосіб поширюють ідеї зберігання дошлюбної чистоти і поділився із присутніми своїм досвідом праці у цьому напрямку.

 

Насамкінець брат Дмитро Романко підвів деякі підсумки спільної праці, а молодь висловила свої думки стосовно проблем, заторкнутих на форумі. Було дуже приємно чути від молодих людей слова вдячності за отримані знання, а найголовніше, отримане бажання працювати пліч-о-пліч із священиками у ділі голошення Євангелія серед своїх друзів та християнського приготування до подружжя. Після спільної подяки та фотографій, молодь роз’їхалася по своїх домівках.

 

Фото можна переглянути за цим посиланням

Джерело: http://paraskeva.org.ua