10-11 лютого у с. Гвардійське Хмельницької області відбулися реколекції у яких взяло участь 27 медичних працівників
  • Срд, 21/02/2018 - 10:24

В днях 10-11 лютого у с. Гвардійське Хмельницької області відбулися реколекції у яких взяло участь 27 медичних працівників різних спеціальностей.  Темою реколекцій було втаємничення в страждання  та воскресіння нашого Спасителя з погляду нашого повсякденного життя. Реколекції розпочались знайомством з отцем Павлом Россою, відповідальним за реколекційний будинок Центру Руху Світло Життя, котрий розповів короткі відомості про Рух та історію будинку. Знайомство продовжилось за чаюванням,  під час якого кожен мав змогу розповісти про себе,  а також свої очікування від пережиття цих днів. Духовний асистент спільноти медиків у Хмельницькому отець Володимир Совінський ОР уважно занотовував почуте. Продовжились духовні віднови конференцією, після якої медики зустріли Ісуса у Євхаристії під час Служби Божої.  Учасниками реколекцій також були діти,  якими займалася аніматор п. Іра. По обіді отець Павло Росса провів екскурсію та розповів історію костелу св. Войтека. Перед вечірньою конференцією медичні працівники мали змогу поклонятись Пресвятим Дарам,  прославляли Бога піснею та молитвою,  а бажаючі могли піти на духовну розмовв або Сповідь. Після вечері медики давали свідоцтва пережитого за день і загалом за роки праці,  про дію Бога в їх роботі та труднощі буднів. Вечір завершився переглядом фільму, який дав поживу для роздумів. В неділю день розпочався Літургією Годин, яку всі молились спільно.  Після третьої увінчальної конференції про тіло,  яке ми отримаємо після смерті,  учасники реколекцій поділилсь пережитим за вікенд та про те,  що вони понесуть до потребуючих у їхній праці. Завершились духовні віднови спільною парафільною Службою Божою та обідом.

Ось кілька відгуків учасників

Анна,  провізор: Дякую Богу за прекрасний час зустрічі! Дякую кожному хто вклав частинку свого серця в підготовку, за креативні ідеї, шикарні конференції, смачну випічку і смаколики!  Хай Господь веде нас кожного у своєму покликанні!

Вероніка, медична сестра: Подяка Господу Богу та Пресвятій Діві Марії за найкращі пережиті реколекції медичних працівників у Гвардійську. За цікаві конференції От. Володимира з яких кожен почерпнув щось корисне. За Адорацію, ти у якій був присутній Господь.Також дякую усім присутнім,хто переміг спокуси і взяв участь у реколекціях.Усі залишилися задоволені і ніхто не пошкодував за проведений час з Господом.

Сергій,  лікар: Дякую всім присутнім на реколекціях  за чудову атмосферу, яку ви створили і якою  ви всі(сподіваюсь) насолодились! Для мене очікування свята перевершились, було надчудово!

Ірина, лікар: Ці  2  дні  промайнули  на  одному  подиху. Цікаво, змістовно, захоплююче. Ми багато пізнали, дякуючи  Конференциям  о.Володимира,  і  ми стали трохи іншими. Дякую  дуже  всім  хто долучився, організував  цей виїзд і  одночасно вже чекаю  на  нашу  наступну  зустріч.

Олена, лікар: Дякую доброму Богу і всім всім хто організував і прийняв участь у реколекціях, нашому о.Володимиру, який відкрив нам наново таємницю Божої любові, яку можемо переживати в кожній Євхаристії! Я грішна і слабка людина маю до Кого прийти, Від кого зачерпнути тої любові, якої в собі не маю, як добре, що наближаючись до Бога стаємо ближчими між собою!Дякую всім хто свідчив своім діленням про Божу присутність в своєму житті про те, як Господь спасає! спасибі, Альонка! І нехай буде прославлений наш Бог в Трійці Єдиний!

Спільнота '' Добрий Самаритянин "