10 років від часу повернення св. Івана Павла ІІ до дому Отця
  • Чтв, 02/04/2015 - 10:27

Сьогодні, 2 квітня минає десять років з дня, коли святий папа Іван Павло ІІ, достойно завершивши шлях земної мандрівки, повернувся до дому Небесного Батька. Той, чий життєвий шлях був сповнений неймовірних трудів та першкод, вмів по християнський пройти його повністю занурений в Христових Страстях та Воскресінні у повному віддані Пресвятій Діві Марії.

Десятки тисяч віруючих зібралися під вікнами папських апартаментів у Ватикані. Вперше в історії з Папою прощалися спонтанними оплесками, які, як знак поваги і любові до Івана Павла ІІ, лунали і в день його похорону, на який зібрались президенти, прем'єр-міністри, королі й князі, релігійні лідери з усього світу та кілька мільйонів віруючих. Після похоронних богослужінь Папа Римський Іван Павло II був похований в базиліці святого Петра у Ватикані.

1 травня 2011 року Папа Венедикт XVI залічив Івана Павла ІІ до лику Блаженних. А канонізація, тобто, проголошення святим Католицької Церкви, разом із Папою Іваном ХХІІІ, яку здійснив Папа Франциск, відбулась  27 квітня 2014 р., в Неділю Божого Милосердя.

«Не бійтеся Христа! Відчиніть двері Христові. Лише Він знає, що є в людині. Лише Він, Спаситель людини!» – це були перші слова, якими новообраний Папа звернувся до Божого люду в Римі 1978 року. Випростатися, звільнитися, підбадьоритися, відновити свою споконвічну гідність улюбленого Божого створіння – у цьому Іван Павло ІІ бачив дію євангельської вістки, яку всіма силами звіщав в усьому світі…

Святими Літургіями, молитвами, книгами, виставками, культурними заходами віруючі й невіруючі у всьому світі згадують 2 квітня постать цього святого Папи. Ні на мить не зупиняється потік прочан біля його гробу в базиліці Святого Апостола Петра у Ватикані.

Українському народові особливо дорогий і незабутній візит Івана Павла ІІ, що відбувся у червні 2001 року. Підносячи до Господа подяку за святого Івана Павла ІІ, за його заступництвом молімось за мир  – в наших серцях і в родинах,  за мир в Україні та в усьому світі. 

Молімося за його заступництвом за мир в наших серцях, за мир в наших сімях і за мир на Україні та всьому світі. Нехай, заступаючись перед Престолом Всевишнього, як і в час своєї земної мандрівки, невтомно докладає всіх зусиль молитви, щоб чинити Божий мир.

Дякуємо Богові за пречудовий дар Кароля Юзефа Войтили - святого Івана Павла ІІ, папи Риського.