10 серпня у Києві відкриється виставка-конкурс мистецтва в'язнів
  • Чтв, 08/08/2013 - 22:04

ВІДКРИТТЯ ВСЕУКРАЇНСЬКОЇ ВИСТАВКИ-КОНКУРСУ

ОБРАЗОТВОРЧОГО МИСТЕЦТВА В'ЯЗНІВ

«ПЕРЕОБРАЖЕННЯ ГОСПОДНЬОЮ ЛЮБОВ’Ю»

До ювілею Хрещення Русі-України

10 серпня об 11:00 у Києві  за адресою вул. Лаврська, 19 у мистецькій галереї Музею Івана Гончара відкриється виставка-конкурс мистецтва в'язнів «Переображення Господньою Любов'ю».

Мета виставки – посприяти суспільному діалогу та процесу реінтеграції наших співгромадян, що опинилися у місцях позбавлення волі, а також при цій нагоді познайомити широкий загал із плодами співробітництва Церкви з Державною пенітенціарною службою України у справі їхнього повернення до суспільства.

Експозиція, що проводиться під патронатом Глави УГКЦ Блаженнішого Святослава (Шевчука), триватитиме до 26 серпня 2013 року. Вона включає близько 200 творів, переданих з пенітенціарних установ усіх областей України.

19 серпня 2013 року журі, до складу якого увійдуть мистецтвознавці, богослови, колишні в’язні, відомі соціально активні діячі, діти, оголосить переможців та призерів. Також близько 30 робвт з національного конкурсу братимуть участь у міжнародній виставці образотворчого мистецтва в’язнів у Фрайзінгу (Німеччина), а решта творів протягом 3-х років експонуватиметься у пересувній виставці містами України.

Після завершення конкурсу усі без винятку учасники отримують подячну грамоту та персональний зошит з відгуками людей. Призовий фонд для нагородження учасників конкурсу формується добровільними пожертвами доброчинців.

 

Організатори:

Пенітенціарне душпастирство Української Греко-Католицької Церкви

Благодійний Фонд «Карітас-Київ»,

Державна пенітенціарна служба України,

Фонд Андрея Шептицького,

Національна Спілка художників України,

Музей Івана Гончара

 

Відповідальна особа:

ієрей Костянтин Пантелей,

моб. 097 151 64 35

e-mail: panteley@ukr.net