10-ти літній ювілей парафії у м.Євпаторія
  • Птн, 23/10/2015 - 13:39

У неділю 18 жовтня 2015 р. Б. преосвященний Владика Михаїл (Бубній), Екзарх Одеського та Адміністратор Кримського екзархатів УГКЦ, із пастирським візитом прибув на парафію Покрови Пресвятої Богородиці м. Євпаторія, з нагоди святкування десятиліття парафії.

На подвір’ї храму Архієрея зустріла численна євпаторійська громада вірних та гості, що прибули на святкування з різних куточків Кримського екзархату, а саме з м. Сімферополя, м. Севастополя, м. Ялти, з м. Керчі та найближчих околиць м. Євпоторії. Запашним короваєм та сердечними побажаннями вітали Владику маленькі діти та парох о. Богдан Костецький.

Архієрейську Божественну Літургію очолив Владика Михаїл у співслужінні Єпископа-помічника Одесько-Сімферопольської дієцезії  РКЦ в Україні Владики Яцека та духовенства двох обрядів.

У своїй проповіді Адміністратор Кримський подякував Господу Богу за ласку «молитися разом зі громадою вірних у їхній 10- ти літній ювілей від заснування». Хочемо також пригадати, що владика Михаїл вже вдруге відвідує парафії Кримського екзархату.

Відтак екзарх наголосив, що «образ Покрови Пресвятої Богородиці, яким вона покрила всіх людей у Влахернському храмі  — це образ її заступництва за нас у сьогоднішні нелегкі та неспокійні часи для нашої України». Далі проповідник зазначив, що Пресвята Богородиця – це наша мати-заступниця, «посередниця до Творця незамінна» , ніхто не може так випросити для нас потрібні ласки як Марія – Мати Господа нашого.

На завершення проповіді, Кир Михаїл заохотив усіх вірних молитися до Пресвятої Богородиці, щоб Вона вимолила у Господа «потрібних ласк, та щоби наша молитва була вислухана і почута».

Після завершення богослужіння Владика Михаїл привітав о. Богдана Костецького та вірних з храмовим святом і 10-літнім ювілеєм від заснування парафії та подякував усі парафіянам «за стійкість у вірі» та «любов до своєї Церкви», що попри всі бурхливі події «ви вистояли і зберегли ту любов до свого обряду».

Відтак були зачитані та вручені грамоти від Бажанішого Святослава, Отця і Глави УКГЦ та від Адміністратора Кримського Кир Михаїла (Бубнія). Опісля відбувся чин освячення води та окроплення нею всіх присутніх. На закінчення свята, Владика уділив своє архієрейське благословення та подарував усім пам’ятні образочки.

Продовжилися урочистості спільною конференцією, під час якої було переглянуто фото-матеріали з історії заснування та розвитку парафії. Після чого владика Михаїл та вірні привітали о. Богдана з його Днем народження, що наближається. По завершенні усіх присутніх було запрошено на святковий обід.