10 травня відбудеться проща «Дорогою зцілення» до Унівської Святоуспенської лаври
  • Втр, 29/04/2014 - 15:38

Рух «За тверезість життя» почав відроджуватися у 2006 р., коли УГКЦ  стала організовувати по Західній Україні місії тверезості (виїзди у найвіддаленіші куточки для зустрічей із представниками виконавчої влади та активом села, проведення інтерактивних тренінгів для підлітків в навчальних закладах, відправлення Літургії в наміренні зцілення залежних від алкоголю, започаткування «Золотої книги тверезості», надання індивідуальних консультацій залежним та їх родинам).

Вже третій рік поспіль Комісія УГКЦ у справах душпастирства охорони здоров’я, в рамках якої діє Рух «За тверезість життя», збирає усіх небайдужих до подолання в Україні алкоголізму, наркоманії, залежності від азартних ігор на Всецерковну прощу «Дорогою зцілення» до Унівської Святоуспенської лаври. Проща присвячена молитві за утвердження нашого народу в чесноті тверезості.

Важливим є той факт, що в Унівській Святоуспенській лаврі спочивають останки митрополита Михайла Левицького, який ще у 1844 р. видав звернення до священиків з детальною інструкцією про те, як  засновувати товариства тверезості та вести книги тверезості.

Запрошуємо представників мас-медіа до співпраці для висвітлення належним чином цієї події, щоб наше суспільство було поінформоване про необхідність подолання загальнонаціонального лиха спільними зусиллями.

 

Програма прощі:

11.00     Літургія

13.30    - Мале водосвяття і благословення свяченою водою;

           - Перенесення ікони «Невичерпна Чаша» до храму;

           - Панахида на місці поховання Вл. Михайла Левицького;

мируванння в храмі.

     

15.00 – 15.30        перерва на обід

 

15.30    Спілкування в групах за потребою та зацікавленням:

               1. залежні;

               2. рідні та близькі залежних;

               3. молодь.

 

17.15    - Складення присяги та запис в Золоту книгу тверезості;

           - Молебень до Пресвятої Богородиці перед іконою   «Невичерпна Чаша».

     

Благословення на дорогу

Завершення прощі

 

Для працівників ЗМІ буде можливість особистого спілкування з відповідальним за розвиток і координацію Руху «За тверезість життя» в УГКЦ.

Контактний телефон 098 552 95 13 (Валентина)