100 незрячих та слабозрячих отримали звукові годинники
  • Птн, 03/10/2014 - 20:05

Міжнародний благодійний фонд «Карітас» подарував для незрячих та слабозрячих людей Смілянщини 100 наручних годинників з аудіо озвученням часу.

30 вересня священик Андрій парафії свв. апп. Петра і Павла Української Греко-Католицької Церкви передав годинники незрячим та слабо зрячим людям, які знаходяться на обліку в Українському товаристві сліпих міста Сміли, Черкаської області.

В УТОСі нараховується понад 300 осіб з вадами зору. Всі вони полишені можливості чітко, або взагалі бачити навколишній світ. Тому голосова функція наручного годинника буде орієнтувати їх у часі. Звичайно годинників стало не для всіх, їх віддали найбільш потребуючим. Так очільниця УТОСу – Наталія Ромащенко відмовилася від голосового годинника на користь більш потребуючих людей.

Священик Андрій парафії свв. апп. Петра і Павла Української Греко-Католицької Церкви звернувся до присутніх з словами духовної підтримки. Він розповів Біблійну притчу про таланти, та наголосив, що у кожної людини, не зважаючи навіть на вади, є свої таланти, що і вирізняє її від інших. Саме талантами ми можемо служити навколишнім людям. “Адже милосердя – це не тільки приймати, - але і віддавати те, що є, радувати людей своєю присутністю у цьому світі”, - наголосив священик.

Міла Кріч, газета “Сміла від А до Я”