100-річчя дипломатичних відносин між Апостольським Престолом і Великобританією
  • Чтв, 04/12/2014 - 22:02

Джойс Енелей, Баронеса Сент-Джонс, державний міністр  Міністерства закордонних справ і справ Співдружності Великобританії, 3 грудня 2014 перебували з візитом в Апостольському Престолі з нагоди  100-річчя відновлення дипломатичних відносин між Об'єднаним Королівством і Апостольським Престолом. Баронеса Енелей була присутня на святковій Літургії в папській базиліці св. Павла поза Мурами, яку очолив кардинал П'єтро Паролін, Державний секретар Його Святості Папи.

У ході свого візиту баронеса Енелей провела переговори з високопоставленими ватиканськими єрархами, в ході яких було обговорено ситуацію в світі навколо свободи релігії, переслідування християнських меншин на Близькому Сході, сучасного рабства, питань прав людини і міжнародного розвитку.

Сама політик вважає, що її візит "є важливою подією для подальшого зміцнення взаємодії Великобританії та Апостольського Престолу з цілої низки питань, що становлять взаємний інтерес". Баронеса є головою міжпартійної парламентської групи з питань свободи релігії та переконань.

Кардинал П'єтро Паролін в розмові з Ватиканським радіо зазначив, що ватикансько-британські відносини "особливо важливі сьогодні, в світі, який став набагато  складнішим і значно більш конфронтаційним, ніж були очікування після падіння Берлінської стіни і змін у міжнародній ситуації". Тепер "потрібно бути в змозі розмовляти, уміти вести діалог, бути в змозі вести переговори і вирішувати проблеми світу", вважає кардинал Держсекретар. На його думку, саме дипломатичні відносини є інструментом, який має в собі великий потенціал "для діалогу, контакту і співпраці у вирішенні поточних проблем".