100 тисяч євро для дітей в Україні
  • Птн, 04/07/2014 - 21:55

Понад 100 тисяч євро зібрали вірні Катовіцької архидієцезії в Польщі на літній відпочинок для дітей та молоді Львівської римо-католицької архидієцезії.

Катовіцький архиєпископ-митрополит Віктор Скворц, розуміючи нелегку ситуацію в Україні та відповідаючи на прохання Львівської архидієцезії, звернувся до вірних з проханням про молитву або пожертву для римо-католиків України, зокрема для оздоровлення дітей і молоді та різних ініціатив «Канікул з Богом». Відповідь була дуже щедрою і архиєпископ Скорц зміг передати таку значну суму грошей архиєпископу-митрополиту Львівському Мечиславу Мокшицькому, який висловив щиру подяку за великодушну жертвенність.

Порадившись з відділом «Карітас» Львівської архидієцезії, вирішено не цього року не запрошувати український дітей на канікули до Польщі, але призначити зібрані пожертви на проведення різних форм «Канікул з Богом» на терені України.

Українські душпастирі наголошують, що після участі в таких таборах та оазах, діти повертається додому не тільки оздоровленими, але й дуже зміненими, більш відповідальними за свої вчинки, прагнучи дедалі ближчої приязні з Богом. Якби не такі ініціативи, організовані Церквою, велика кількість українських дітей взагалі не мала би можливості провести канікули з користю для душі й здоров’я.