11 святих, з якими слід познайомити дітей
  • Втр, 07/08/2018 - 17:19

Ці святі чоловіки і жінки можуть допомогти дітям в халепах і в страху

Дитинство – це постійний потік емоцій. Звичайно, ми любимо спостерігати за їхньою радістю і процвітанням, однак деколи доводиться стикатись із їхніми стресами і страхами, якими б необґрунтованими чи нераціональними вони не здавались.

Ми, як батьки, своїми словами і вчинками можемо допомогти дітям почувати себе у безпеці і побороти ці страхи, однак важливо, щоб діти знали, що можуть в будь-який час дня чи ночі звернутись по допомогу до небесних друзів.

Є кілька загально поширених дитячих «проблем», з якими зустрічається майже кожна дитина. І в кожному з цих випадків є святий покровитель, до якого можна звернутись по допомогу. Молитва до цих святих може бути дуже простою, щоб її було легко запам’ятати дитині, однак з віком заохочуй дитину розвивати її. Окрім того, якщо бажаєш, чи якщо існує особлива потреба, можеш придбати медалик із зображенням небесного покровителя для твоєї дитини.

Ось 11 поширених проблем дітей, а також небесних покровителів, які допомагають з ними боротись:

1. Святий Франциск з Асижу – хворі тварини

Коли захворів домашній улюбленець, звернись по допомогу до цього святого з Умбрії, котрий дуже любив природу і ставився до усіх тварин як до братів.

2. Св. Рафаїл – нічні страхи

Рафаїл, один із семи архангелів Божих, є потужним ворогом диявола. Саме тому він – ідеальний охоронець, котрий відганяє нічні жахи.

3. Святий Антоній – загублені іграшки

Загально відомо, що цей святий є надійним помічником у пошуках, коли загублено якусь річ. Ще за свого життя, він загубив дуже важливу для нього книгу псалмів і молився, щоб вона знайшлась. Хто краще за нього може зрозуміти наскільки нам важливо повернути цінні для нас речі?

4. Св. Кастулус – блискавка

Цей святий жив у ІІІ столітті. Він став мучеником за те, що переховував у своєму домі переслідуваних християн. Тепер він є святим заступником, котрий надає прихисток малим (і великим), котрі перелякались ударів блискавки.

5. Св. Медард – грім

Коли дитина боїться грому, що гримить, навчи її звертатись про допомогу до цього французького єпископа. За часів його життя, від грози його врятував орел.

6. Св. Емигдій з Асколі – землетрус

Цей святий жив ще в 4 столітті. Однак місто Асколі-Пічено, де він проживав і був єпископом, завдячує порятунку від землетрусу в 18 столітті саме заступництву цього святого.

7. Св. Грат з Аости – комахи

До цього святого звертаються у випадках різних страхів, включаючи страх від комах, небезпечних тварин та вогню. Впродовж багатьох століть до цього єпископа з 5-го століття звертались у випадках природних катастроф.

8. Св. Патрік – змії

Відповідно до легенди, цей «апостол Ірландії» вигнав змій з острова. Кращого небесного заступника у випадку страху перед плазунами важко знайти.

9. Св. Егідій – темрява

Його часто прикликають на допомогу у Франції, коли мова йде про дитячі страхи. Цей святий відлюдник багато років прожив у глибині лісу, тому йому добре знайомо наскільки страшними можуть бути темні ночі.

10. Св. Варвара – гучні звуки

Її батька вдарила блискавка після того, як він убив власну доньку. З того часу св. Варвару прикликають на допомогу під час гроз, феєрверків та інших гучних явищ. Вона є покровителькою усіх робітників, що працюють з вогнем, вибухівкою або гарматами.

11. Св. Елізабет Сетон – смерть батьків

Це перша уродженка США, визнана святою. У своєму житті вона пережила багато втрат і використала цю печаль для того, щоб наблизитись до Бога. Вона – ідеальний вибір святого покровителя, що допоможе дітям пережити смерть батьків чи боротись із страхом втрати батьків.

Переклад: «Католицький оглядач» за матеріалами aleteia.org