12 християн вбито в Нігерії за останній тиждень
  • Срд, 25/12/2013 - 18:09

У центрально-нігерійському штаті Плато мусульманські пастухи фульбе за тиждень вбили 12 християн, як мінімум 5 з яких – діти. Спалах насильства щодо християн в центрі Нігерії, на думку Morning Star News, свідчить про те, що кочівники пов'язані з ісламськими екстремістськими групами.

Мусульманські пастухи, що брали участь у нападі на будинки християн в окрузі Форон в Баркин-Ладі, носили камуфляж і бронежилети, розповіла 28-річна Дебора Стівен, що втратила 4-річного сина. Її дочка – 6-річна Марія – знаходиться в критичному стані в госпіталі в Джосі. Дебора Стівен і її діти є членами «Evangelical Church Winning All» в Куру-Джента. Інші постраждалі належали до «Church of Christ in Nations» в Форон-Джанкшен.

За свідченням Стівен, також було вбито 3 підлітка 6-0 років і 30-річний Джон Давид. Кілька людей поранені.

Раніше, 14 грудня, фулани вбили двох християн і одного поранили в місті Гвол, заявив прес-секретар поліції Плато Домінік Есін. У селі Тікскан в Баркин-Ладі 11 грудня фулани вбили 4-ох християн, згідно повідомлення пастора COCIN Пама Джанго Пама.

За свідченням християнського лідера в Баркин-Ладі Еммануеля Ломана, кілька місяців таких нападів спустошили християнські громади в регіоні.

Чиновники в т.ч. губернатор Плато, Джон Джанг, попередили християн, що мусульманські екстремісти планують здійснити масовані атаки на християн в Джосі і в інших частинах штату в період різдвяних і новорічних свят.

За матеріалами www.sedmitza.ru