12 лютого побачить світ Апостольське напоумлення про Церкву в Амазонії
  • Суб, 08/02/2020 - 15:47

«Querida Amazonia», – такою є назва документа, приготованого Святішим Отцем за підсумками синодальних дебатів, присвячених місії Церкви в Амазонському регіоні.

Ватиканський прес-центр повідомляє, що в середу, 12 лютого 2020 року, відбудеться прес-конференція з нагоди презентації післясинодального Апостольського напоумлення Папи Франциска «Querida Amazonia» (Дорога Амазонія), що є плодом Спеціальної Асамблеї Синоду Єпископів, присвяченої Амазонському регіонові, яка від 6 до 27 жовтня 2019 року відбувалася у Ватикані на тему: «Амазонія: нові шляхи для Церкви та цілісної екології».

Під час прес-конференції виступлять та дадуть відповіді на запитання журналістів кардинал Лоренцо Балдіссері, Генеральний Секретар Синоду Єпископів, кардинал Майкл Черні, спеціальний секретар згаданої синодальної асамблеї, о. Адельсон Араужо дос Сантос, викладач Папського Григоріянського Університету, сестра Аґуста де Олівейра, Генеральна Заступниця Згромадження Сестер Слугинь Марії Надолуження, бразильський кліматолог Карлос Нобре, нобелівський лауреат2007 року.

Нагадаємо, що оскільки “папський” Синод Єпископів, на відміну такого ж органу в Східних Церквах, є дорадчим органом при Наступникові святого Петра, його кінцеві документи не мають зобов’язуючої сили. Вони передаються Папі, якому належить готувати й оприлюднювати на їхній основі відповідні документи. Зазвичай, це є післясинодальне Апостольське напоумлення.