12 лютого відбулась зустріч координаторів українських спільнот в Італії "Матері в молитві"
  • Пон, 13/02/2017 - 08:39

12 лютого відбулась зустріч координаторів українських спільнот в Італії "Матері в молитві", яка пройшла у головному монастирі Василіянського Чину в Римі (Aventino). 18 координаторів-матерів розпочали свою зустріч із Божественної Літургії, яку очолив владика Діонісій (Ляхович), Апостольський візитатор для українців греко-католиків в Італії та Іспанії. Богослужінню передувало освячення священичих риз, мира та ладану, які пожертвували матері. Літургію співали студенти Української Папської Колегії Св. Йосафата в Римі, які на завершення приготували для матерів невеликий подарунок, концерт «Богородичних пісень».

Після послідувала робоча зустріч, яку очолив Вл. Діонісії та п. Лідія Викович, регіональний координатор українських спільнот «Матері в молитві» в Італії, яка також скала звіт діяльності за останні 5 років.

«Церква не є демократія, але і не диктатурою, тому що свої закони, в першу чергу, будує на Божих, але головним її покликанням є вміння слухати та відчувати біль і потребу іншого. Спільнота є сутністю і самим життям церкви, вона, на взір Пресвятої Трійці, живе в слуханні та любові один до одного. Я дякую вам, що ви сьогодні приїхали на цю зустріч, завдяки якій, ми можемо поспілкуватися разом, водочас, я дякую за вашу молитву, яка складає одну із підвалин Церкви», - Вл. Діонісій (Ляхович).

Після невеликої перерви, до слова було запрошено спеціальну гостю с. Емілію Вандич (СНДМ), директора реколекційного дому сестер Служебниць у м. Надвірна, яка розповіла про постать Бл. Йосафати Гордашевської. Також, с. Назарія Михайлюк, ЧСВВ підготувала невеличкий історичний огляд з нагоди 100-річчя об’явлення Діви Марії у Фатімі. На завершення відбулася зустріч із о. Діонісієм Заведюком, ЧСВВ, який сконцентрував увагу на історії Чину Святого Василія Великого, який цього року святкує 400-річчя, а також про можливість надавати відпусти, всім хто прийматиме участь у святкових Богослужіннях.

Хочемо пригадати, що востаннє подібна зустріч відбулася у 2013 році.

 

Андрій Шестак

студент Папського Університету Святого Хреста у Римі