12 нових священиків, які навчалися у Василіянському інституті
  • Пон, 26/09/2016 - 03:14

Цього року Провінція Найсвятішого Спасителя в Україні отримала для служіння 13 ієреїв,  12 з яких є випускниками ВІФБС.

Василіянський інститут знову і знову розвивається на шляху до якісного навчального закладу, який би з ще більшою духовною користю намагався давати Чину і Церкві морально міцних та працьовитих робітників на Господній ниві. Якість цього розвитку залежить найперше від молитов небайдужих та добрих умов, що забезпечували б належний рівень монашого зросту у покликанні та ревній праці.

Кожного року після закінчення філософсько-богословських студій випускники ВІФБС, які відчувають у собі поклик до священства стають ієромонахами, виконуючи своє душпастирське служіння. Цього року, таких служителів побільшало на 12 ченців, які у різний період навчалися у інституті.

Перший тур ієрейських свячень відбувся на Закарпатті в монастирі с. Малий Березний у празник Зіслання Святого Духа. Єпарх Мукачівський Кир Мілан (Шашік) уділив свячення двом дияконам: Кипріяну Зейкану ЧСВВ і Максиму Пішті ЧСВВ.

Згодом, 21 серпня у Гошівському монастирі оо. Василіян, Владика Іриней (Білик) ЧСВВ, канонік Папської базиліки Santa Maria Maggiore, під час прощі молоді уділив ієрейські свячення чотирьом ченцям: Пантелеймону Зеленко ЧСВВ, Партенію Підчесі ЧСВВ, Амбросію Козаку ЧСВВ та Йосафату Поповичу ЧСВВ.

А вже на свято Успіння Пресвятої Богородиці, владика Іриней очолив Божественну Літургію у Соборі Погінської Богородиці, Василіянського монастиря в с. Погоня, Тисменицького району, Івано-Франківської області. Під час Божественної Літургії удостоїлись гідності священства такі ченці, як: Іван Петрашак ЧСВВ, Іван Українець ЧСВВ, Пімен Коневич ЧСВВ та Антоній Джердж ЧСВВ.

Зовсім недавно всі присутні стали свідками Святої Тайни Священства у храмі Пресвятого Серця Христового Жовківського монастиря. Ієрейські свячення з рук Владики Василя Тучапця, Екзарха Харківського отримало троє ченців-василіян: Іпатій Ващишин, Петро Венгрин та Домінік Налисник.

Дякуємо Богові за щедрі покликання до священичого та монашого служіння та просимо про молитву за всіх священиків, які перебувають на Сході нашої держави, ризикуючи своїм життям та за тих, які кожен день щиро трудяться над спасінням людей, наслідуючи у своєму житті приклад Ісуса Христа.