13 осіб загинули внаслідок зіткнень між християнською і мусульманською молоддю в Нігерії
  • Втр, 06/03/2018 - 12:56

Щонайменше 13 осіб загинули внаслідок зіткнень між християнською і мусульманською молоддю в центральній Нігерії, заявили 28 лютого в поліції у зв'язку з одним з останніх епізодів насильства в регіоні.
Черговий спалах насильства розпочався в понеділок, 26 лютого, в громаді Касуан Магані в штаті Кадуна, приблизно за 45 кілометрів від столиці штату Кадуна, повідомляє Християнський Мегапортал invictory.com

Конфлікт призвів до загибелі 13 осіб, багато будинків і магазинів спалили, розповів в інтерв'ю AFP комісар поліції штату Кадуна Остін Івар.

Місцеві ЗМІ стверджують, що кількість загиблих внаслідок зіткнень значно більша, аніж вказує поліція.
Остін Івар також заявив, що заарештували 20 осіб, підозрюваних в участі в безладах, а для придушення насильства задіяли війська та поліцію.

«Місце зараз спокійне. Вчора я був у селі, щоби попросити громаду і традиційних лідерів звернутися до протиборчих юнаків із закликом «вкласти в піхви свої мечі»», – додав Остін Івар.

Розпочалося розслідування інциденту.

Центральна Нігерія – це регіон, де переважно мусульманська північ країни «зустрічається» з християнським півднем, і напруженість у відносинах між двома громадами часто перетворюється тут у смертоносне насильство.
У регіоні за останні місяці також спостерігається відновлення насильства між кочовими мусульманськими пастухами і переважно християнськими фермерами, хоча ці зіткнення в основному пов'язані з природними ресурсами, а не з протистоянням на релігійному ґрунті.