15 католицьких сімей повернулись в Алеппо
  • Суб, 17/06/2017 - 17:13

«Впродовж останніх двох місяців 15 католицьких сімей латинського обряду повернулись до Алеппо», - підтвердив о. О. Ібрагім Альсабах, парох катедри св. Франциска в цьому місті.

Ці особи повернулись з Франції, Німеччини, Венесуели та Вірменії. Загальна кількість християн різних обрядів, що повернулись до сирійського міста, залишається невідомою, однак її зріст є очевидним.

З того часу, як були припинені бомбардування і на вулиці Алеппо повернулась безпека, ситуація мешканців значно покращилась. Однак о. Альсабах зазначає, що наслідки війни залишаються в силі. Безробіття – на високому рівні, зростає інфляція, що ще більше погіршує біду. Електричний струм доступний лише 2 години на день, вартість продуктів харчування значно зросла.

В такому контексті дуже важливою є діяльність організації «Допомога Церкві у потребі». Вона допомогла відбудувати 270 будинків, надала 170 стипендій на навчання учнів шкіл і студентів, а також організувала курси підвищення кваліфікації для 2 тисяч осіб. Підтримкою цієї організації скористались як християни, так і мусульмани, інформує wiara.pl.