15 учасників курсів із місійного служіння висловили готовність душпастирювати на місійних теренах
  • Пон, 08/07/2013 - 11:48

15 семінаристів передостанього року навчання висловили готовність душпастирювати на місійних теренах. Такі дані оголосили в Пасторально-місійному відділі, опрацювавши анкети учасників курсу з місійного служіння, який тривав із 25 по 31 червня у Тернопільській вищій духовній семінарії імені Патріарха Йосипа Сліпого, що при Марійському духовному центрі в Зарваниці. Про це повідомляє прес-служба ПМВ.

Також в анкетах семінаристи та їхні дівчата поділился пропозиціями, порадами і враженнями від курсів. Владика Йосиф (Мілян), Голова Пасторально-місійного відділу, єпископ-помічник Київської архиєпархії, вручив сертифікати всім семінаристам, які взяли участь у тижневому курсі з місійного служіння 2013 року. А о. Мартин Хабурський, експерт ПМВ, на підсумковій зустрічі побажав їм бути готовими відкрити себе Господеві.

«Щоби через Вас Господь Бог звершував те, що має звершити. Бо кожен із нас має свою місію. Через кожного з нас Бог хоче щось у цьому світі довершити. І ми маємо стати тими добрими знаряддями в руках Божих», - закликав о. Мартин вихованців семінарій.

Упродовж тижня учасники не тільки слухали лекції, а й мали цікаву культурну програму. Зокрема, щовечора представники однієї з чотирьох семінарій, що брали участь у курсах, влаштовували презентацію своєї семінарії: розповідали про її історію, соціальну працю, розігрували вистави і читали вірші. Також ПМВ разом із Тернопільською семінарією влаштував «Вечорниці в Зарваниці» – відпочинок на природі з танцями, співами, конкурсами і шашликами.

 

Департамент інформації УГКЦ