150 років храму Покрова Пресвятої Богородиці у с. Митулин (ВІДЕО)
  • Втр, 15/10/2013 - 12:53

14 жовтня 2013 р. Високопреосвященний владика Ігор Митрополит Львівський очолив святкування 150-ої річниці спорудження пам’ятки національного значення, храму Покрова Пресвятої Богородиці, що у с. Митулин, Золочівського р-н. Згідно історичній довідці, храм збудований у 1963 році.

Святкування розпочалися урочистою Божественною Літургією, яку звершив Митрополит Львівський у співслужінні адміністратора храму о. Василя Тузяка та клиру Львівської архиєпархії.

«За 150 років змінилося в обслуговуванні вірних цієї церкви багато священиків, та молилося у ній велике число відданих Богові людей. За час побудови цієї церкви змінилося 6-7 поколінь у вашому селі. Хай зростає ваша побожність до Божої Матері дорогі мешканці села Митулин», - наголосив у слові владика Ігор.

В рамках храмового ювілею було освячено дві ікони Різдва та Воскресіння Христового, які були написані митцями Іконописної майстерні при Курії Львівської архиєпархії під керівництвом Сергія Колодки.

Варто наголосити про ревне бажання адміністратора храму о. Василя, повернути святині первісний вигляд. Саме тому, за підтримки жертводавців, під час реконструкції у церкві змінили покриття із бляхи на гонту.

Завершилися урочистості храмового празнику ввечері святковим концертом.

Джерело: www.ugcc.lviv.ua

 

Проповідь Митрополита Львівського