150 тисяч поляків взяли участь у Маршах за Життя і Сім'ї
  • Срд, 25/06/2014 - 18:30

Майже 150 тисяч осіб взяли участь в Маршах за життя і сім'ю, які відбулися у  червні на вулицях 120 польських міст, – повідомив Центр Підтримки Ініціатив за життя і сім'ї.

Кульмінаційним днем маршів була перша неділя червня. Яцек Сапа, голова Центру  Підтримки Ініціатив за життя і сім'ї розповідає, що було надзвичайно радісно, сімейно, барвисто і по-громадянськи. Він додає, що аспект участі в місцевих заходах – це тема, на яку звертають особливу увагу, тому що восени відбудуться вибори до органів місцевого самоврядування, які впливатимуть на життя польських сімей. Таким чином, Центр заохочує залучатися до справ місцевої спільноти.

"Міста і села складаються із сімей. Ці одиниці без родин не можуть існувати, а сім'я без них – краще чи гірше – так!", – каже Яцек Сапа. "Через марші ми хочемо показати, що варто звернути увагу на сім'ї, тим більше, що щоразу більше місцевостей, через демографічний спад та еміграцію, обезлюдніли. Місто без сімей – це місто без майбутнього. Ось чому ми хочемо заохотити місцеві органи управління активно діяти задля про-сімейної політики. Ми віримо, що благополуччя сімей стане для них пріоритетним завданням", – зазначає Сапа.

Ініціатива маршів зростає в динамічному темпі. Щороку збільшується кількість охочих організувати марш у своєму місті. Ще два роки тому марші за життя і сім'ї відбулися у 49 містах. Цього року їх було вже понад 120. Цьогоріч учасники заходу пройшли маршем під гаслом: "Громадянська сім’я. Родина – спільнота – самоврядування".