16 липня відбудеться всесвітнє віртуальне паломництво до Люрду
  • Срд, 08/07/2020 - 12:10

16 липня, в річницю останнього об’явлення Матері Божої св. Бернадетті Субірус, марійський санктуарій у Люрді організовує всесвітнє віртуальне паломництво до гроту об’явлень. Цього дня передбачено 15 годин телевізійної та інтернет-трансляції.

Це реакція на ситуацію, що виникла в санктуарії внаслідок епідемії. Щороку туди приїжджають 3 млн паломників,серед них 50 тис. хворих та неповносправних, якими опікується 100 тис. волонтерів. Цього року майже всі ці люди не зможуть приїхати до Люрду. І саме з думкою про них санктуарій готує цю унікальну ініціативу. Таким чином віруючі у всьому світі зможуть долучитися до Євхаристії, Вервиці в гроті, а також до традиційної процесії зі свічками. Передбачені свідчення та програми, що демонструють різні аспекти місії цього санктуарію.

У зв’язку з епідемією і санктуарій і все місто Люрд, що живуть значною мірою від прибуття паломників, опинилися в дуже складні ситуації. Цього року паломницький рух дуже обмежений. Санктуарій, в якому працюють 320 осіб, за оцінками, втратить через епідемію 8 млн євро. Попри ці проблеми, він не відмовляється від своєї духовної місії і тому намагається досягти паломників цим нетрадиційним способом.