16 січня 2022 р. повторилось чудо св. Януарія
  • Суб, 17/12/2022 - 17:04

Так зване «чудо» св. Януарія відбулось втретє цьогоріч. Кров покровителя Неаполя знову стала рідкою 16 грудня 2022 р. у річницю виверження Везувію.

На початку ампулу поставили на вівтарі, де вона мала бути розміщена до 12:30, піля чого її мали повернути до місця зберігання у спеціальному панцирі до 16:30. На очах вірних, зібраних у місцевій катедрі, о 10:56 місцевого часу кров св. Януарія стала рідкою.

За кілька хвилин до того, як кров стала рідкою, під час св. Літургії о. Вінченцо Де Ґреґоріо застеріг вірних, щоб не приділяли надмірного значення упередженням, пов’язаним із кров’ю покровителя Неаполя, щоб у випадку, коли вона залишиться сухою, не вважали цей знак поганим чи передвісником якогось горя.

Так зване «світське чудо» св. Януарія 16 грудня, третє і останнє в цьому році, приписане покровителеві Неаполя, відбулось у річницю виверження вулкану Везувій у 1631 році, що заторкнуло приморську місцевість в цьому регіоні. Лава з вулкану текла і в напрямку Неаполя, однак вірні вирушили в процесії, несучи кров і статую святого аж до східних брам міста. Традиція говорить, що за заступництвом св. Януарія тоді лава зупинилась і Неаполь було врятовано від катастрофи.