17-ий Міжнародний Конгрес "Renovabis"
  • Пон, 02/09/2013 - 09:20

"Європа - це не тільки рятування євро-валюти, але передусім плекання миру та свободи" - такими словами кардинал Рейнхард Маркс відкрив 17-ий Міжнародний Конгрес "Renovabis", який проходив з 29 серпня по 1 вересня у баварському Фрайзінгу (Німеччина) під гаслом "Свобідні й солідарні - християни у почутті відповідальності за Європу". Присутнім на Конгресі був теж і голова Римсько-католицької Церкви України архієпископ Мечислав Мокшицький, Митрополит Львівський.

Кардинал Маркс, архиєпископ Мюнхена і Фрайзінгу, нагадуючи навчання Івана Павла ІІ, наголосив, що Європа повинна бути "великим духовним завданням", а європейці повинні з більшою відповідальністю ставитися до розвитку свого континенту.

Посол Європарламенту Ружа Тхун в промові заохочувала Католицьку Церкву використовувати відкриті кордони для поширення й обміну цінностями.

Нагадаємо, що Renovabis - це німецька католицька благочинна організація, заснована в 1993 році для допомоги людям Центрально-Східної Європи. Організація від заснування зреалізувала близько 14 тисяч благодійних проектів у 28 країнах сумою понад 400 млд. доларів США.

Джерело: http://rkc.lviv.ua