17 листопада Міжнародний день недоношених дітей
  • Чтв, 10/11/2016 - 13:11

У четвер 17 листопада 2016 р. о 18:00 год. в Архикатедральному Соборі Святого Юра, буде звершено Архиєрейську Божественну Літургію з нагоди Міжнародного дня недоношених дітей.
 
Родини, в яких передчасно народилася дитинка, в свою чергу, потребують турботи і підтримки не тільки з боку медиків, але й суспільства загалом. У цей особливий День для таких родин важлива спільна молитва за здоров’я та їх благополуччя.

На Львівщині, кожного року, передчасно народжуються  біля  1300 дітей, з вагою від 499  до 2500 грамів.  Застосування новітніх технологій, на сьогоднішній день, дозволяє рятувати життя дітям навіть із екстремально малою масою тіла при народженні.

У структурі Львівської обласної клінічної лікарні створено підрозділ допомоги передчасно народженим дітям, а саме Відділення інтенсивної терапії новонароджених та патології недоношених новонароджених дітей. У цих відділеннях надається допомога недоношеним немовлятам зі всієї Львівської області, які неспроможні самостійно втримувати найважливіші показники життєвих функцій (дихання, серцебиття, температуру тіла).

За час  існування відділень сформувалася команда однодумців, яка здатна надавати висококваліфіковану допомогу найменшим пацієнтам. Тут працюють люди, які мають не лише золоті руки, але й добрі серця.

Організатори:
Ольга Децик, Зоряна Салабай -
Завідувачі Неонатальними відділеннями
Львівської обласної клінічної лікарні