18 грудня Владика Михаїл (Бубній) освятив храм на Херсонщині
  • Втр, 20/12/2016 - 15:46

18 грудня у 26-у неділю по зісланні Св. духа, з пастирським візитом на парафію Успіння Пресвятої Богородиці с.Федорівка, Білозерського району Херсонської області, завітав Владика Михаїл (Бубній), екзарх Одеського та адміністратор Кримського екзархатів, УГКЦ, щоби освятити престіл та храм.   

Після святкового привітання хлібом-сіллю, членами парафіяльної спільноти, Єпископ розпочав Богослужіння з посвячення престолу і новозбудованої церкви. Архиєрейську Божественну Літургію співслужили Владиці - декан Херсонського деканату о. Ігор Макар, о. Микола Стронянський, брат отця настоятеля, який приїхав на запрошення з м. Львова, адміністратор храму о. Юрій Стронянський, та отці Херсонського деканату.

В своїй проповіді в переддень свята Святого Миколая, Владика наголосив, що ми маємо бути милосердні один до одного і до потреб тих людей, які найбільше цього потребують. Завжди брати приклад із життя і праці Святого Миколая, бути подібним до нього у вчиненні добрих діл усім потребуючим.

На заверщення о. Юрій подякував Владиці Михаїлу за його присутність, батьківське Архипастирське слово та спільну молитву, а Екзарх Одеський в свою чергу, на згадку про візит роздав усім присутнім пам’ятні образочки та уділив своє Архиєрейське благословення.

Наприкінці, приємним сюрпризом для усіх стала сценка про Св. Миколая, яку приготувала молодь парафії св. Володимира, отців-василіян з м. Херсона. Уважно вислуховував кожного охочого, Святий Миколай роздав усі присутнім солодощі і маленьким діткам подарував свої подарунки.