2-3 серпня в Крилосі відбудеться III Всеукраїнська патріарша проща “За мир в Україні”
  • Суб, 26/07/2014 - 10:06

2-3 серпня в с. Крилос (Давній Галич) відбудеться ІІІ Всеукраїнська патріарша проща “За мир в Україні” до Галицької чудотворної ікони Матері Божої покровительки Галицького краю, яку очолить Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав (Шевчук).

Унікальною історичної подією на землі галицьких митрополитів (Галич-Крилос) стане звершення 3 серпня о 10:00 в часі урочистої Архієрейської Літургії хіротонії єпископа-помічника Івано-Франківської архієпархії о. Йосафата Мощича, яку очолить Глава УГКЦ Блаженніший Святослав.

“Зважаючи на суспільно-політичну ситуацію в Україні, закликаю всіх вірних Церкви та людей доброї волі до безперервної молитви за кращу долю для нашого народу. Прошу всіх молитися, щоб Господь подав свою мудрість нашому суспільству загалом і кожному громадянину зокрема. Молімося, щоб Він не допустив до кайданів зла, але своїм миром і мудрістю звільнив наш народ від усього того, що його поневолює, а відтак простелив йому шлях у майбутнє”, – закликає Блаженіший Святослав, Глава і Отець УГКЦ.

Традиційно піший хід паломників до Крилоса запланований з Івано-Франківська, Калуша, і Бурштина. У програмі прощі театралізована хресна дорога, похід зі свічками до Княжої криниці, урочисте винесення для почитання чудотворної ікони Матері Божої, молитви на оздоровлення, нічні чування та відвідання Національного музею історії Давнього Галича (Митрополичих палат).

На всі події запрошені Єпископи, духовенство УГКЦ з України та поселень, а також усі вірні.