20% невіруючих британців моляться
  • Втр, 16/01/2018 - 09:43

Нещодавно проведене у Великобританії дослідження показало, що одна з п’яти дорослих осіб визнала, що молиться попри те, що називає себе невіруючою.

Трохи більше 10% з тих, хто називає себе «невіруючим», зазначили, що моляться в часи скрути, а 9% сказали, що моляться час від часу.

Дослідження, проведене ComRes, показало, що більше половини дорослих британців моляться, включаючи ту третину, яка робить це в місцях поклоніння, і третину, котра молиться перед сном чи зранку, коли прокинулись.

Однак, менше половини з тих, хто молиться, зазначили, що Бог насправді чує їх, а лише чверть сказали, що їм від цього легше.

Близько ¾ зазначили, що моляться за свою сім’ю, 41% дякують Богові за щось, а 40% просять про здоров’я. Лише 24% зазначили, що моляться в намірі глобальних питань таких як бідність та природні катастрофи.

Стосовно опитаних християн, відсоток тих, хто молиться регулярно залежить від деномінації.

Для прикладу, лише 42% католиків сказали, що моляться регулярно, а 13% - не моляться взагалі. 23% англікан моляться регулярно, а третина опитаних серед них – не моляться навіть в часи скрути, інформує Catholic Herald.