20 років тому Папа Іван Павло ІІ довірив світ Божому Милосердю
  • Срд, 10/08/2022 - 12:17

«Це кульмінація його прагнення до поширення культу Божого Милосердя в усьому світі та визнання того, що лише Бог може врятувати світ».

20 років тому, 17 серпня 2002 року, Папа Іван Павло ІІ у краківських Лаґєвніках провів акт присвячення світу Божому Милосердю. «Це кульмінація його прагнення до поширення культу Божого Милосердя в усьому світі та визнання того, що лише Бог може врятувати світ»,- коментує речник Конференції єпископату Польщі.

За його словами, Іван Павло ІІ відіграв велику роль в тому, щоб звернути увагу світу на Боже милосердя. «Власне Божому милосердю була присвячена його енцикліка «Dives in misericordia», видана в перші роки його Петрового служіння. У 2000 році він встановив Свято Божого Милосердя та канонізував сестру Фаустину Ковальську, якій об’явився Ісус Милосердний», - пригадує о. Лєшек Ґенсяк ТІ.

Акт присвячення людського роду Божому милосердю Святійший Отець Іван Павло ІІ провів наприкінці свого понтифікату, під час останньої подорожі до Польщі. «Цим актом Папа доручив світ і кожну людину милосердю Бога, визнаючи, що тільки Бог – власне через своє милосердя – може врятувати світ і зробити його кращим», - зазначив речник польського єпископату.

Святкування 20-ої річниці проведення Акту присвячення світу Божому милосердю відбудеться у неділю 14 серпня у Лаґєвніках. Урочистість розпочнеться о 10:00 місцевого часу. Варто додати, що під час Літургії буде посвячено Дзвін надії для Санктуарію Божого милосердя у Вінниці.

Акт присвячення світу Божому милосердю:

«Боже, милосердний Отче, Ти об’явив нам свою любов у Твоєму Сині Ісусі Христі і вилив її на нас через Духа Святого Утішителя! Тобі довіряємо сьогодні долю світу і кожної людини.

Похилися над нами грішними, вилікуй нашу слабкість, перемагай всіляке зло, дозволь всім жителям Землі пізнати Твоє Милосердя, щоб в Тобі, Боже в Трійці Єдиний, завжди знаходити джерело надії, Віковічний Боже, заради страждань і воскресіння Твого Сина, май милосердя для нас і цілого світу.»