22 березня Блаженніший Святослав звершить чин інтронізації владики Василія (Івасюка) на престіл Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ
  • Срд, 12/03/2014 - 15:41

22 березня у м. Коломиї на Івано-Франківщині відбудеться інтронізація владики Василія (Івасюка) на престіл Коломисько-Чернівецької єпархії УГКЦ. З цієї нагоди Божественну Літургію у катедральному соборі Преображення Христового очолить Блаженніший Святослав (Шевчук), Глава УГКЦ. Йому співслужитиме Апостольський нунцій в Україні Архиєпископ Томас Едвард Ґаліксон, владика Володимир (Війтишин), Митрополит Івано-Франківський, та близько 20 єпископів УГКЦ та РКЦ.

Участь в урочистому богослужінні візьмуть біля 300 священнослужителів, представники монашества, вірні з усіх терен єпархії та представники державної влади.

Напередодні інтронізації владика Василій (Івасюк) зазначив, що основними пріоритетами у своєму служінні бачить душпастирську працю з дітьми, молоддю та катехизацію вірян. «Церква потребує осіб, які б мали покликання до богопосвяченого життя - монахів, людей, які повністю віддаються Церкві. Священики це роблять, але потрібні монахи - як у Чернівецькій області, так і в Коломиї, Верховині…», - говорить Єпископ.

Урочистість розпочнеться о 10.45 зустріччю духовенством та вірними Блаженнішого Святослава. Відтак об 11.00 розпочнеться Божественна Літургія, під час якої відбудеться чин інтронізації нового Правлячого Архієрея Коломийсько-Чернівецької єпархії.

О 10.45 розпочнеться пряма трансляція події на обласному телебаченні “Галичина”, міському телеканалі “НТК” та на сайті Коломийсько-Чернівецької єпархії.

По завершенню інтронізації запланований вихід владики Василія до журналістів.

Нагадаємо, що 13 лютого 2014 року, у Ватикані повідомлено про те, що Блаженніший Святослав (Шевчук), Верховний Архиєпископ Києво-Галицький, за згодою Синоду Єпископів УГКЦ та порадившись з Апостольською Столицею, створив Кримський екзархат УГКЦ, виокремивши його з дотеперішнього Одесько-Кримського екзархату УГКЦ, а дотеперішнього Екзарха Одесько-Кримського владику Василя (Івасюка) призначив Єпархом Коломийсько-Чернівецьким УГКЦ.

о. Василь Перцович, прес-секретар Коломийсько-Чернівецької єпархії