23-річна бельгійка просить про евтаназію, бо здається собі гидкою
  • Птн, 18/10/2019 - 17:40

У Бельгії на очах ЗМІ розігрується чергова драма цивілізації смерті. Впродовж семи місяців про евтаназію просить 23-річна Келлі з міста Лювен, котра страждає від депресії. Її випадок пригадує історію 17-річної Ної Потовен з сусідніх Нідерландів, котра в травні цього року скористалась правом на евтаназію.

Недуга Ної була наслідком зґвалтування. Келлі – симпатична дівчина, має сім’ю і нареченого. Але вона потерпає від паралізуючої сором’язливості. «Коли я дивлюсь в дзеркало, то бачу потвору»,- розповідає вона журналістам. І, як говорить багато молодих осіб її віку, вона собі просто не подобається.

Про можливість скористатись правом на евтаназію їй підказав психолог. Дівчина чекає на процедуру вже близько семи місяців, бо для того, щоб її виконати, необхідно мати висновок двох психіатрів і одного загального лікаря. Її батьки і родина, в тому числі і сестра-близнючка, довідались про це лише кілька днів тому.

Випадок Келлі, очевидно, спровокував в Бельгії дискусію. З психічних причин в цій країні проводять 2,4% усіх евтаназій. За статистикою, кожна третя особа, яка подає заявку на самогубство з допомогою лікаря з огляду на психічне терпіння, отримує згоду психіатрів.