23 травня у Коломиї розпочнуться урочистості з нагоди посвячення пам’ятника владиці Миколаєві Сімкайлові
  • Чтв, 14/05/2015 - 01:03

23травня у катедральному соборі Преображення Христового м. Коломиї розпочнуться урочистості з нагоди посвячення пам’ятника світлої пам’яті владиці Миколаєві Сімкайлові. О 10 годині у головній святині Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ розпочнуть поминальну Божественну Літургію. У відправі запланована участь семи архієреїв та значної кількості священиків. Також про свою присутність підтвердили представники влади міста, району та області.

Віддати молитовну шану єпископові прибудуть митці, фундатори та благодійники великих справ архієрея. На поминальну молитву всіх запросять гуцульські трембіти, звуком яких захоплювався владика Миколай. Опісля у подвір’ї собору буде здійснено освячення монументу на могилі кир Миколая. Проект пам’ятника з рельєфом “Добрий Пастир” здійснив заслужений художник України Мирослав Ясінський. Автором пам’ятника став скульптор Роман Захарчук. Прилучився до праці над гранітним постаментом митець Михайло Шкраб’юк.

Правлячий архієрей Коломийсько-Чернівецької єпархії кир Василій (Івасюк) та священнослужителі запрошують всіх, хто знав владику Миколая, на урочистості з нагоди посвячення його пам’ятника та спільною молитвою вшанувати мужнього єпископа Сімкайла в другу річницю відходу до вічності.