«24 години для Господа»: Папcьке богослужіння на парафії поблизу Ватикану
  • Срд, 08/03/2023 - 14:33
Десяте проведення великопосної ініціативи відбудеться з 17 на 18 березня і має на меті підкреслити її парафіяльний вимір.

Вже десятий раз відбуватиметься великопосна ініціатива «24 години для Господа». Вперше проведена 2014 року, вона знайшла позитивне схвалення з боку Папи Франциска, який закликав всю Церкву приєднатися до неї на місцевому рівні. В рамках цього починання, ініціатором й організатором якого є Дикастерія в справах євангелізації, Відділ фундаментальних питань євангелізації в світі (колишня Папська Рада сприяння новій євангелізації), в різних куточках світу відбуваються покаянні богослуження, а окремі храми відчинені протягом доби, даючи змогу бажаючим приступити до сповіді.

Великопосна ініціатива проводиться з п’ятниці на суботу напередодні четвертої неділі Великого Посту. Попередніми роками, за винятком періоду санітарних обмежень, спричинених пандемією, в базиліці Святого Петра у Ватикані Папа Франциск очолював покаянне богослужіння, під час якого сповідався та уділяв Таїнство Примирення. Під час такого богослужіння минулого року відбувся Акт посвячення України та Росії Непорочному Серцю Марії.

Цього року «24 години для Господа» припадають на 17-18 березня. З метою підкреслити парафіяльний аспект цієї ініціативи, Святіший Отець очолить богослужіння не в базиліці Святого Петра, а в парафіяльному храмі Санта-Марія-делле-Ґраціє-аль-Тріонфале, розташованому поблизу Ватикану.

Щоби допомогти парафіяльним і дієцезіальним спільнотам у проведенні ініціативи, Дикастерія в справах євангелізації приготувала спеціальний посібник. Його версії англійською, іспанською та португальською мовами можна завантажити на сайті Дикастерії за посиланням: http://www.evangelizatio.va/content/pcpne/it/attivita/24ore/24-ore-per-il-signore-2023.html.