25-річчя Делегатури Отців Паллотинів в Україні
  • Чтв, 30/11/2017 - 11:30

Відзначаючи 25-річчя створення Делегатури Матері Божої Фатимської Отців Паллотинів в Україні, розпочалась зустріч співбратів які служать на українській землі.

До дієцезіального санктуарію Матері Божої Фатимської в Довбиші прибули численні гості з Польщі – Провінціал о. Зенон Ханас SAC, директор місійного Секрктаріату – о. Гжегож Млодавскі SAC, о. Володимир Осіца SAC– відповідальний за Помост – Паллотинське Діло Допомоги для Католиків на Сході, о. Артур Стемпєнь SAC– радник провінціала і о. Франчішек Гомулчак SAC– перший делегат паллотинів в Україні.

Служіння в Україні Отці Паллотини розпочали в 1990 році коли до Житомира прибули неопресвітери: о. Ярослав Ольшевський SAC і о. Станіслав Фірут SAC.  Натомість структура Делегатури була створена в 1993 році.

Першим паллотином з України був о. Олександр Мілевський, котрий в 1989 році в Римі, склав перші обіти в Товаристві Католицького Апостольства.

Зустріч розпочалась Днем зосередження який провів о. Франчішек Гомулчак. Урочисту Службу Божу очолив Провінціал Зенон Ханас скеровуючи до зібраних гомілію і слова подяки за ці роки праці, одночасно віддаючи опіці Матері Божій майбутнє Делегатури.

Після гомілії о. Вальдемар Павелець поновив Акт Відання Делегатури Матері Божій Фатимській під яким підписалися всі присутні паллотини.

З огляду на хворобу не змогли приїхати о. Станіслав Кантор SAC і о. Богдан Кушнір SAC.