25-річчя служіння Серцанок в Україні
  • Втр, 24/05/2016 - 12:51

В день 20 травня 2016 р. сестри Служебниці Найсвятішого Серця Ісуса дякували Богу за 25 років служіння в Україні, а також за беатифікацію Матері Клари Щенсної, співзасновниці Згромадження сестер.

Урочисту Святу Месу очолював в костелі Св. Антонія з Падуї у Львові, Його Еміненція Архиєпископ Мечислав Мокшицький, Генеральний Вікарій Юзеф Павлічек, а також священники які працюють або колись працювали з сестрами.

На цей ювілей прибула Генеральна Настоятелька Сестер Служебниць Найсвятішого Серця Ісуса С. Агнєшка Кійовська, с. Дольорес Дибась – Економка з Кракова, а також Сестри, які через свою працю пов’язані з Україною і всі сестри з наших спільнот в Україні: зі Львова, Золочева, Бродів, Новограду-Волинського, Романова.

Великою радістю на цій урочистості була присутність батьків і родичів сестер, котрі родом з України, сестер зі Згромадження Дочок Найчистішого Серця Пресвятої Діви Марії, сестер св. Йосипа, сестер Родини Марії, а також парафіян з різних місцевостей.

Під час урочистої св. Меси був принесений в дарах до вівтаря образ бл. Клари Щенсної, який тепер буде знаходитись у храмі св. Антонія – це дар від сестер для парафії з нагоди ювілею та подяки за беатифікацію Співзасновниці. Після св. Причастя Генеральна Настоятелька сестер Серцанок ввірила Пресвятому Серцю Ісуса усе Згромадження, а особливо спільноти в Україні, дякуючи за всі отримані благодаті та благаючи про нові покликання.

Дякуємо Богові за можливість повернутися на ці землі у 90-тих роках, коли почалася віднова структур Римо Католицької Церкви в Україні, за отримані благодаті якими нас обдарував, щоб ми були знаряддям на ниві Божій і виконували Його святу волю.

с. Едита Дущак