26 травня у Франції знову пройде маніфестація проти нового закону про одностатеві «шлюби»
  • Пон, 13/05/2013 - 11:26

26 травня сотні тисяч противників закону про одностатеві «шлюби» знову вийдуть на вулиці Парижа. Закон був схвалений 23 квітня, але численні натовпи продовжують протестувати, дивуючи навіть мас-медіа: люди мобілізуються через соціальні мережі, організовують спонтанні зібрання на вулицях, проводять так звані «ранкові пробудження» під вікнами міністерських будинків. Противники закону розвішують транспаранти на автотрасах, влаштовують молодіжні зустрічі з піснями і промовами на очах у поліції, в стилі Всесвітніх Днів Молоді. У протестах залучена і органызація матерів, які намагаються відвести загрозу сурогатного материнства.

 

Соціальній та економічній раді Франції була передана петиція, яку менш ніж за 10 днів підписали понад 700 тисяч чоловік. Згідно з соціологічними опитуваннями кінця квітня, більшість французів поділяють думку противників закону і не згодні з правом одностатевих пар на усиновлення дітей. Проте 26 травня Конституційна рада повинна буде висловитися з цієї теми і, швидше за все, закон набуде чинності. Тож 26 травня може бути вже занадто пізно що-небудь змінити.

 

Організатори маніфестації сподіваються, що незважаючи ні на що рух проти одностатевих шлюбів розшириться і охопить також інші сфери, що стосуються гідності людського життя: не тільки цивільних і біоетичних аспектів, а й соціально-економічних, як підкреслив новообраний президент Французької єпископської конференції монсеньйор Жорж Понтьє.

 

Справді, економіка не залишається осторонь від гендерних проблем. Не так давно один впливовий бізнесмен заявив: «Чи не все одно - здавати в оренду своє черево для дітонародження чи свої руки для роботи на заводі?». Економіст Крістіан Арбуло у свою чергу переконаний, що гендерну ідеологію не можна відокремлювати від «оптимізації споживацтва за допомогою зникнення статевих відмінностей».

 

Тої ж думки дотримуються численні фінансові колоси, і не тільки у Франції. І саме підтримка великих американських і європейських компаній, переконаних у тому, що це «good buisness», стала вирішальною для «шлюбної реформи» у Франції. Як йдеться в офіційних документах, реформа спрямована на «новий альянс між силами майбутнього: молоддю, меншинами, жінками, городянами і некатоликами». Таким чином, католики були виключені з дебатів. Яке ж було здивування політиків, коли на площі вийшла протестувати саме «молодь, меншини, жінки, городяни і некатолики». Але вони не знайшли розуміння у керівного класу, переконавшись, що «офіційний Захід» заперечує саму людську природу. І захищати її покликані як віруючі, так і невіруючі.

За матеріалами http://ru.radiovaticana.va