28 лютого – День молитви за Папу-емерита Бенедикта і разом з ним
  • Втр, 28/02/2017 - 18:08

Чотири роки тому, 28 лютого 2013 року о 20-ій годині, за власним рішенням закінчився понтифікат Папи Бенедикта ХVІ, 265-го Папи, 264-го Наступника святого Петра. Від 19 квітня 2005 року, – дня його вибору – він керував Вселенською Церквою 7 років, 10 місяців і 9 днів.

«Я простий паломник, який розпочинає останній етап свого паломництва на цій землі. Але я хотів би ще раз своїм серцем, своєю любов’ю, своїми молитвами, своїми роздумами, всіма своїми внутрішніми силами трудитись на користь спільного добра й добра Церкви, добра людства. І відчуваю, як мене підтримує ваша прихильність. Прямуймо вперед разом з Господом Богом для добра Церкви та світу», – такими були останні слова правлячого Папи Бенедикта XVI, які він чотири роки тому, в останній день лютого, виголосив з зовнішнього балкону літньої резиденції Вселенських Архиєреїв у Кастель Ґандольфо.

Від того дня в багатьох країнах світу знайшла відгук ініціатива відзначати 28 лютого «День молитви за Папу-емерита Бенедикта і разом з ним». У численних церковних громадах та спільнотах організовують спільні молитви в його наміренні, щоб подякувати Господеві за дар, який в його особі отримала вся Церква.

Цього року молитви за Папу-емерита Бенедикта ХVІ є духовним приготуванням до відзначення 90-річчя дня його народження, яке буде відзнатись 16 квітня.