28 серпня у Гарнізонному храмі Львова – концерт пам’яті Івана Павла ІІ
  • Нед, 16/08/2015 - 11:20

28 серпня 2015 року о 19.30 на прихожан та гостей Гарнізонного храму свв. апп. Петра і Павла чекає непересічний захід. В цей день тут освятять образ Івана Павла ІІ, який намалював відомий український художник – Олександр Войтович. З цієї нагоди також відбудеться концерт сакральної музики «Totus Tuus» пам’яті Івана Павла ІІ, під час якого виступлять відомі виконавці, серед яких – солістка Віденської опери Зоряна Кушплер, родом зі Львова.

Як розповів художник, цей образ Папи-слов’янина є подарунком знаної оперної співачки Зоряни Кушплер Гарнізонному храму та Львову загалом. Саме вона ще рік назад подала ініціативу намалювати портрет Івана Павла ІІ, адже цей святий є дорогим для усіх львів’ян.

«Сама постать Івана Павла ІІ є мені дуже близькою, - ділиться художник, автор роботи Олександр Войтович. – Але щоб створити той образ, який би я хотів бачити, потрібно було перебрати багато матеріалів, фотографій».  Цей портрет святого має кілька особливостей, які роблять його унікальним. Насамперед, митець зобразив Івана Павла ІІ дещо молодшим, аніж він був у той момент, коли приїздив до Львова. Друга важлива річ – на цьому портреті Папа молиться на тлі фасаду Гарнізонного храму. І ще цікаво, що митець малював не просто образ, а образ для конкретного місця храму: він творив, уже знаючи, де саме розташують цей твір.

Концертна програма цього дня буде не менш цікавою. Для гостей виступлять такі відомі виконавці, як:

·         Зоряна Кушплер, мецо-сопрано, солістка Віденської національної опери;

·         Мирослав Драган, фортепіано, Лауреат міжнародних конкурсів;

·         Оксана Рапіта, фортепіано, Заслужена артистка України;

·         Лідія Футорська  скрипка, Лауреат міжнародних конкурсів;

·         Камерний хор «Глорія», керівник і диригент – Заслужений діяч мистецтв Володимир Сивохіп.

Ласкаво запрошуємо гостей та прихожан храму! Вхід вільний.

Джерело: Капеланство.info