29 червня відбудеться Чин інтронізації Правлячого єпископа Чиказької єпархії владики Венедикта (Алексійчука)
  • Птн, 23/06/2017 - 16:31

29 червня 2017 року, у день свята Святих верховних апостолів Петра і Павла (за григоріанським календарем), у катедральному соборі Святого Миколая в Чикаго, США, відбудеться Чин інтронізації Правлячого єпископа Чиказької єпархії владики Венедикта (Алексійчука).

Введення на престол єпархії Святого Миколая з осідком у Чикаго здійснить Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав.

Як відомо, 20 квітня 2017 року владику Венедикта (Алексійчука) призначено Правлячим єпископом єпархії святого Миколая у Чикаго. Ця новина сколихнула середовище мирян в Україні, які часто дослухалися до слів владики. У соціальних мережах люди висловлювали своє засмучення тим, що «до Америки забирають нашого владику».

Напередодні переїзду та інтронізації владики Венедикта журналісти «Живого телебачення» два дні (25 та 26 травня 2017 року) супроводжували єпископа у його робочих і особистих поїздках…

Журналісти обрали два випадкові дні з календаря. Камера постійно увімкнена. Напружений графік. Маса людей. Львів – Унів – Рівне. Офіційне і особисте. Духовне і мирське. Абсолютно різні середовища і усюди на владику чекають і усюди вважають «своїм».

«Де тебе Бог ставить, – каже владика Венедикт про своє призначення, – там і треба посвячувати своє життя. Дуже важливо розпізнати це».

Єпископа служити там, де ставить Господь, дуже надихнула одна родина. Батьки померли, залишивши трьох синів, двоє з яких були неповносправні. І один брат ціле своє життя доглядає за своїми двома братами. Він не створив власної родини, не дбав про власні інтереси. «Зараз Бог ставить мене служити в Америці. Я не знаю, чому саме там. Я ніколи не прагнув бути в США і навіть не мріяв про це. Більше того, ніколи не був у Чикаго, не знаю цієї єпархії, людей, священиків… Але вірю Богові, який ставить мене в те місце, у те середовище. І ця довіра дозволяє мені відважно робити цей крок», – сказав новопризначений Правлячий єпископ Чиказької єпархії.

Владика Венедикт відзначає, що духовний фундамент для єпископства дало йому одинадцять років перебування в Унівському монастирі. «Я не уявляю, як я міг би виконувати своє єпископське служіння, не будучи в Лаврі?!», – зазначив владика.