29 липня відбудеться урочисте посвячення пам'ятника Митрополитові Андрею Шептицькому на Святоюрській площі
  • Срд, 15/07/2015 - 13:33

Про заходи з відзначення 150-річчя від Дня народження Митрополита Андрея Шептицького на Львівщині йшлося у вівторок, 14 липня, під час засідання організаційного комітету під головуванням очільника Львівської обласної державної адміністрації Олега Синютки.

"Ми повинні відзначити ці дні на найвищому рівні, оскільки Митрополит Андрей Шептицький є особою духовною, але водночас він є постаттю світською, постаттю, яка активно долучалася до державотворення", - наголосив Олег Синютка.

Зокрема, 29 липня, о 10:00 у соборі Святого Юра у місті Львові розпочнеться Архиєрейська Божественна літургія, яку очолить Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав.

О 13:00 відбудеться урочисте посвячення пам'ятника Митрополитові Андрею Шептицькому на Святоюрській площі. Опісля, о 14:00 – духовно-мистецька програма біля пам'ятника Митрополитові Андрею Шептицькому.

О 17:00 у Львівському національному академічному театрі опери та балету імені Соломії Крушельницької розпочнеться урочиста академія та прем'єра ораторії Мирослава Волинського "Я тебе кличу".