29 січня вулицями Риму крокуватиме традиційний «Караван Миру» Дитячої Католицької Акції
  • Суб, 28/01/2017 - 16:24

Від кінця 70-их років минулого сторіччя стало традицією, що в останню неділю січня вулицями Риму крокує багатолюдний, веселий і галасливий «Караван Миру», організатором якого є Дитяча Католицька Акція Римської дієцезії. Також і 29 січня 2017 р., понад 3000 дітей разом зі своїми батьками й вихователями, ровесниками з римських шкіл та парафій, після Святої Меси, відслуженої в храмі Санта-Марія-ін-Валічелла, зберуться на набережній Тибру біля замку Святого Ангела, щоб звідти, обмінявшись знаками миру, святочним процесійним походом перейти на площу святого Петра у Ватикані та опівдні помолитися разом з Папою Франциском «Ангел Господній».

Тема цьогорічної акції: «Оточені миром». Двоє підлітків помоляться разом із Святішим Отцем при вікні його робочого кабінету, після чого прочитають «Послання миру», звернене до всіх дітей світу. На завершення діти випустять з вікна Апостольського палацу символічні повітряні кульки.

Ця щорічна зустріч має також вимір солідарності. Протягом місяця діти збирали пожертви для допомоги ровесникам в різних куточках світу. Цьогорічна збірка призначена для підтримки двох проектів дієцезальної Карітас та власного проекту солідарності з асоціацією «Килим Ікбала», яка  в Неаполі займається дітьми вулиці.