29 травня у Брюховичах розпочинається 10-денна реабілітація осіб залежних від алкоголю
  • Птн, 05/05/2017 - 12:23

29 травня у Брюховичах розпочинається 10-денна реабілітація осіб залежних від алкоголю, яку провадить священик УГКЦ о.Дмитро Польовий, керівник Осередку тверезості "Знамення".

Щоб записатися на попередню консультацію або детальніше довідатись про умови і перебіг реабілітації телефонуйте за номером: 098-155-67-77

"Для проведення стаціонарної реабілітації ми орендуємо будинок у Брюховичах", - розповідає о.Дмитро. - "Алкогольна залежність це хвороба. Хвороба системна і комплексна. Алкоголізм уражує всю систему, всі рівні життєдіяльності людини.

Біологічний рівень. Хвороба уражує органи і системи. Страждають органи ( в першу чергу печінка, нирки, підшлункова). Важкого ураження зазнає серцево-судинна система і особливо центральна нервова система, нервові клітини просто гинуть (порушується координація, пам'ять і т.д)

Психологічний рівень. Одна з головних ознак залежності це Алекситимія, хвороба «заморожених відчуттів». Залежний часто є під дією почуття провини, сорому, страху та паніки, вони завдають болю. Залежна особа «заморожує» алкоголем в собі цю чутливість, а заразом і весь спектр почутів.

Соціальний рівень. Звичайно, і цей рівень нищить алкоголь. Страждають усі, без винятку, соціальні зв'язки залежного. Обриваються усі контакти зі старими друзями і родичами. І залежний творить нове коло спілкування. Коло, де його, нібито, розуміють. Коло таких самих, як він.

Перевага і успішність нашої методики полягає саме у комплексному підході:

  • Ми співпрацюємо з медичними закладами, які надають ефективну допомогу залежному на першому етапі (детоксикація).
  • Ми зібрали ефективну команду психологів та психотерапевтів.
  • Духовна складова терапії є основою нашої програми. У нас працюють досвідчені духівники. Ми використовуємо програму «12 кроків».
  • Ми допомагаємо людині пройти курс ресоціалізації, особливу увагу приділяємо праці з рідними залежного.

Курс реабілітації складається з трьох етапів:

  • Підготовка (від 2 тижнів до 2 місяців).
  • Реабілітація в з проживання в осередку (10 днів)
  • Підтримка (від 2 місяців до року чи більше).

За 9 років праці ми переконались, що більше 60% учасників курсу реабілітації залишаються в тверезості та повертаються до повноцінного, продуктивного життя."

 
тел. 098 155 6777
Сторінка Осередку тверезості у ФБ - https://www.facebook.com/znamennya/