3 прості кроки, щоб прийти сім’єю на Літургію вчасно
  • Срд, 01/03/2017 - 15:03

Прийти вчасно на Літургію всією сім’єю – для декого це справжній виклик. Особливо тоді, коли у вас є малі діти.

Напередодні треба нагодувати голодні животи, приготувати одяг для всіх, одягнути тих, хто не вміє сам, розчесати волосся… Деколи встигнути до читання Євангелія – це справжнє досягнення.

Однак є три кроки, які можуть допомогти зекономити час в недільний ранок і приходити на Літургію вчасно.

1) Готуй простий сніданок

Кожна мама любить догоджати своїм дітям в їжі, однак недільний ранок – не час для затяжного сніданку. Він забирає багато часу, і діти прив’язуються до кухонного столу.

Натомість, запропонуй їм на сніданок щось просте, що можна їсти на ходу. З цією їжею вони зможуть ходити по хаті, поки ти будеш готувати їх до виходу. Якщо час підтискає, цю їжу можна з’їсти і по дорозі до церкви в машині.

2) Серед багатьох завдань визначай пріоритетні

Якщо перед вами стоїть багато завдань до виконання, необхідно встановити ціль і робити необхідні кроки для її досягнення. В даному випадку, основна ціль – прийти на Літургію вчасно.

Для сім’ї цей процес складається з трьох кроків: По-перше, поснідати; по-друге, одягнутись, і по-третє, навести порядок з волоссям. Виставивши пріоритети у цих кроках, тобі буде легше переходити від одного до іншого. До речі, деякі з цих кроків, як наприклад сніданок і зачісування, можна виконувати одночасно.

3) Плануй наперед

Невелике планування допомагає подолати виклик встигнути на початок Літургії.  Передбачивши невеликі кроки, які тобі слід пройти, ти зменшуєш шанс того, що виникнуть непередбачувані обставини, що завадять в досягненні мети.

Для прикладу, можна поставити будильник, який дасть сигнал, коли слід завершувати сніданок. Мама може приготуватись до виходу ще до того, як діти встануть. Одяг для дітей можна підібрати звечора, щоб не довелось зранку шукати що де лежить. Також можна приготувати біля виходу з дому пальто і взуття.

Такі прості приготування допомагають зберегти спокій і краще налаштувати душу на святість цього дня.

Висновок

Недільні ранки не повинні бути «шаленими». Є багато того, що ти можеш зробити, щоб провести їх в спокої (наприклад, спростити сніданок, навчитись планувати і виставляти пріоритети). Спробуй, в тебе неодмінно вийде.

І твоя сім’я зможе прийти до церкви ще до того, як священик почне молитву.

Переклад - "Католицький оглядач" за матеріалами ChurchPop