«30 млн. дітей вбито абортами за 22 Незалежності України –це ціла нація!»- Владика Дмитро
  • Втр, 18/03/2014 - 11:30

Вшанування пам’яті невинно убієнних дітей абортами та Небесної Сотні відбулося на головній площі м. Чорткова.Заупокійну панахиду очолив єпарх Бучацький, владика Дмитро (Григорак),ЧСВВ, разом з духовенством Бучацької єпархії.

У повчальному слові владика  Дмитро звернувся до присутніх:

«30 млн.дітей  вбито абортами за 22 незалежності України –це ціла нація! Це наші вчені, лікарі,  наші президенти, воїни. Вони мали б бути учасниками нашого суспільства ,будувати наше майбутнє. Але вони вбиті руками наших батьків, лікарів.

Це прямий зв'язок з подіями, які є зараз в Україні, з тими бідами, нещастями, горями. Ми часто питаємо Господа :»Чому, Боже, ти допускаєш смерті невинних дітей ?»   Але ж ми знаємо, що всякий гріх, особливо важкий, має свої наслідки. За нього треба платити, і часом, дуже дорогою ціною. Аборти – важкі гріхи. Це страшне вбивство батьками і матерями. Більші кари нас чекали б за це, якщо б Господь  не відвернув. Щоб зло до нас не вернулося –залежить від кожного з нас. Саме тоді, коли ми кажемо гріхові « ні», то зупиняємо зло. Це є час каяття, з виконанням всіх умов доброї сповіді.

«Ми згрішили.Але маємо пообіцяти більше того не робити НІКОЛИ»,-наголосив преосвященний владика Дмитро (Григорак).

Пізніше діти з катехитичної школи при монастирі ЗСПР представили фрагмент з Хресної дороги ненароджених дітей, а маленькі парафіяни храму Преображення Господнього, на знак молитовної пам’яті, випустили в небо синьо-жовті кульки.

Прес-служба Бучацької єпархії  УГКЦ