334 мільйонів християн піддаються переслідуванню за свою віру
  • Чтв, 17/11/2016 - 14:22

Папський фонд «Допомога Церкві в потребі» представив в Мадриді доповідь про свободу віросповідання у світі. Як свідчать результати проведеного дослідження, радикальний іслам  є «головною загрозою» релігійної свободи, а християнство - релігія, яка найбільше переслідується в світі.

Згідно з даними, більш 334 мільйонів християн живуть в країнах, де панує переслідування і дискримінація віруючих в Христа.

Доповідь про свободу віросповідання в світі охоплює дворічний період - з червня 2014 по червень 2016 року.  Він був представлений директором Папськоого фонду «Допомога Церкві в потребі» Хав'єром Менендесам Россом разом з ієрархом з сирійського міста Хомс архієпископом Хеанам Абда Арбаче.

Насправді з 196 проаналізованих країн, в 38-ми з них люди піддаються насильству, в 23-х – переслідуються  за релігійні погляди, в 15-ти - дискримінації.

«Кожен третій у світі живе в країні, де немає свободи віросповідання», - заявив Менендес.  Він зазначив, що «без релігійної свободи не може існувати справжньої свободи, а інші свободи обмежуються».
За даними  aciprensa.com, країни з найбільшим рівнем переслідування - це Афганістан, Сирія, Північна Корея, Ірак, Нігерія, Сирія і Сомалі.

Директор Папського фонду «Допомога Церкві в потребі» стверджує, що християнство є релігією, яка найбільш переслідується в світі, так як кожен шостий християнин живе в країні, де його віра переслідується.

У тому, що стосується останніх атак на свободу віросповідання в Іспанії, серед  яких попрання місця молитви, крадіжки Святих Дарів, образа релігійних свят, Менедес зазначив, що ситуація в країні повинна сприйматися в контексті інших націй Європи, оскільки «ці речі відбуваються також в інших державах».

Було підкреслено першорядне значення свободи віросповідання в світі, так як це є фундаментальним правом, закріпленим в 18 статті Загальної декларації прав людини.