35 тисяч християн в Болівії взяли участь у Марші проти легалізації абортів
  • Чтв, 05/09/2013 - 18:16

Тисячі християн вийшли на вулиці Кочабамба в Болівії на знак солідарності проти можливої ​​легалізації абортів. Цей Марш на захист життя став найбільшою демонстрацією, яка будь-коли проходила в цій південноамериканській країні, повідомляє Christian Post.

Християнські громади виступили проти недавньої заяви Конституційного суду про намір легалізувати аборти і відмовитися від кримінальної відповідальності за їх вчинення.

Згідно з чинним кримінальним кодексом, в Болівії аборт не є кримінально караним злочином тільки у випадках згвалтування і кровозмішення, а також у разі ризику для життя і здоров'я матері .

«Аборт - це найжорстокіший злочин скоєний людиною, тому що позбавляє життя того, хто безпорадний», - заявила Рут Монтано ( Ruth Montaño ), представник євангельської церкви.

За словами організаторів, марш також був спрямований на підвищення обізнаності про прийняті закони щодо абортів в інших країнах, які «приймаються для контролю над народжуваністю» з надією, що Болівія може залишатися консервативною країною і не наслідувати їх приклад .

Згідно зі статистикою Міністерства охорони здоров'я Болівії, в 2011 році було скоєно близько 67 тисяч абортів, переважно через згвалтування. За даними організації «Marie Stopes International», в даний час Болівія займає друге місце по сексуальному насильству в Латинській Америці після Гаїті.

За матеріалами www.pro-life.by