36 років тому відбувся перший візит Папи в комуністичну країну
  • Втр, 02/06/2015 - 17:51

2 червня 1979 року відбувся візит Папи св. Івана Павла ІІ у Польщу. Польща тоді належала до комуністичного табору. Це був перший візит Папи в комуністичну країну.

Вийшовши з літака, Папа поцілував землю. На летовищі Папу зустрічали комуністичний президент Польщі Генрик Яблонські та слуга Божий кардинал Стефан Вишинські.

Папська Служба Божа на головній варшавській площі зібрала більше як 3 млн. вірних. В часі Служби Божої Папа звернувся до вірних з закликом боротися проти усього, що руйнує людське достоїнство.

Наступного року поляки розпочали перший в історії страйк в комуністичній країні. Це стало початком падіння комуністичних режимів на європейському континенті.

В часі свого першого візиту до Польщі св. Іван Павло ІІ також відвідав марійський санктуарій в Ченстохові. Тоді побут Папи в Польщі тривав дев’ять днів.

В часі свого понтифікату св. Іван Павло ІІ відвідав 129 держав, серед них і Україну. В своїх апостольських подорожах св. Іван Павло ІІ подолав 1167000 кілометрів. Цього б вистачило щоб 29 разів обійти земну кулю.