37 блаженних найближчим часом будуть проголошені святими Католицької Церкви
  • Втр, 11/04/2017 - 12:45

Прес-центр Ватикану повідомив у вівторок 11 квітня 2017 р. про Звичайну Публічну Консисторію, під час якої Папа Франциск підпише канонізаційні декрети та вкаже дату майбутньої канонізаці 37 блаженних, які найближчим часом будуть проголошені святими Католицької Церкви. Консисторія розпочнеться літургією Третього Часу, яку очолить Святіший Отець. До реєстру святих католицької Церкви 20 квітня 2017 року будуть вписані наступні блаженні:

33 блаженні мучеників з Латинської Америки – два дієцезальні священики Андре Соверал та Амброзіо Франсіско Ферро і мирянин Матеус Морейра, що разом із 27 товаришами 1645 року були вбиті з ненависті до віри у Бразилії, та підлітки Крістобаль, Антоніо і Хуан, які з тієї ж причини 1529 року загинули у Мексиці.

Фаустіно Міґес, Ордену Піярів (відомих також як Сколопи), засновник Згромадження Сестер Калазанціянок Божественної Пастирки, що народився 1831 року та відійшов до вічності 8 березня 1925 року.

Італійський францисканець Анжело з Акрі, який між 17 та 18 сторіччям невтомно проповідував Євангеліє у Неапольському королівстві.

Блаженні Франсіско та Жасінта Марто – португальські діти, яким разом із Лусією дос-Сантос 100 років тому у Фатімі явилася Пречиста Діва Марія. Вони померли кілька років після об’явлень, маючи відповідно 11 та 10 років. Канонізація португальських дітей є особливо очікуваною для мільйонів вірних, що мають набожність до Фатімської Богородиці.