4 єпископи освятили храм святих Кирила і Методія в Івано-Франківську
  • Втр, 04/06/2013 - 20:25

В неділю 2 червня 2013 на околиці Івано-Франківська, у Крихівцях (www.pkm.if.ua) було освячено новозбудований храм святих Кирила і Методія. Храм знаходиться під опікою Священиків Згромадження Воплоченого Слова, а настоятелем є о. Йосафат Бойко, ВС, він же синкел у справах монашества Івано-Франківської Єпархії УГКЦ. Освячення храму здійснив Митрополит Володимир (Війтишин). Йому співслужили Владики Тарас Сеньків, Апостольський Адміністратор Стрийської Єпархії, Владика Гліб Лончина, Єпископ Єпархії Пресвятої родини з осідком у Лондоні та Владика Софрон Мудрий, єпископ-емерит Івано-Франківської Єпархії. Окрім цього співслужили 35 священиків. Участь у богослужіннях та всіх заходах прийняло понад 2000 вірних з різних куточків західної України та із-за кордону. Представником Генеральної Управи Згромадження Воплоченого Слова з Риму взяв участь Генеральнйи Вікарій о. Гонзало Руїз Фрейтес та Мадре Аніма Крісні, генеральна настоятелька Сестер.  

Освяченню храму передували 4 дні приготування, в яких поєднувалися богослужіння, конференції та святкування, посвята під опіку Богородиці в останній день травневих молебнів до Богородиці, футбольний турнір, ораторій для дітей та вечір «RETRO пісні і танцю», організований та проведений завдяки старанням Обласної Філармонії.
В неділю святкування розпочалися Утренею в садку монастиря, зустріччю Митрополита та Єпископів, процесійною ходою під супровід оркестру від монастиря до храму. Відтак відбувся обряд освячення храму та Архієрейська Божественна Літургія.

На завершення Літургії зі словом подяки від імені Єпархії звернувся Митрополит Володимир та о. Олег Каськів, Протосинкел Архієпархії і подарували велику ікону Христа – Доброго Пастиря. Відтак було зачитано лист привітання від імені Апостольського Нунція в Україні Томаса Едварда Галліксона, який цього року в січні відвідував наш храм. Від імені Згромадження привітав всіх присутніх о. Гонзало Руїз Фрейтес. А від імені парафіян Олег Жерноклєєв звернувся до всіх зі словом подяки.

На завершення зі словом подяки звернувся до всіх о. Йосафат Бойко, настоятель парафії, відповідальний за будівництво храму. Саме він, починаючи від 2007 року, протягом 6 років був відповідальним за будівництво. Велика кількість присутніх, понад 2 тисячі осіб взяли участь у цьому особливому моменті християнської спільноти – освяченні храму.

Від імені парафіян о. Йосафат зробив присутнім особливі подарунки: кожен єпископ отримав вишиту ікону «Богородиці Воплочення зі святими Кирилом і Методієм», а також, разом зі всіма священиками, яких було 35 отримали спеціально пошиті єпітрахилі, з вишитими гербами Згромадження Воплоченого Слова та Року Віри. Ці самі герби також є вирізьблені на вхідних дверях храму. Парох сказав, що таке будівництво приносить велике задоволення і що він вдячний всім, які будь-яким чином спричинилися до цього святого діла. Особливу увагу звернув на роль Божого провидіння, зазначивши, що коли ми забагато довіряємо власним силам, то нам речі не вдаються, а коли ми довіримося Богові, Господь діятиме надзвичайним чином. В нашій парафії ніколи не виголошують жертводавців, а моляться, щоби їхню пожертву прийняв Господь, а не просто похвалили люди. Саме це правило допомагає у будь-якій справі.

Храм є унікальним: мармуровий жертовник і мармурова підлога, великі вітражі, дві прекрасні мозаїки на фасаді храму. Ці та багато інших унікальних речей можна побачити у цій святині.  

Відтак після всіх привітань на подвір’ї храму, де було влаштовано велику сцену відбувся концерт та частування для всіх присутніх. Ми дякуємо Богові за прекрасну можливість бути учасниками такого прекрасної місії, як «будівництво храму».

Прес-центр парафії КМ (www.pkm.if.ua)
  

Довідка: про парафію
Парафія є досить молодою (утворена в 2004 році) і до неї належать близько 200 родин, які проживають на землях трьох населених пунктів: с. Крихівці Івано-Франківської міської ради, с. Загвіздя (дачні участки) та частину вулиці Набережної з Івано-Франківська...
Більше інформації: (http://www.pkm.if.ua/UA/left_main/about)

 

Довідка:
Парафія була створена у 2004 році з благословення тодішнього правлячого єпископа Кир Софрона Мудрого. Будівництво розпочалося у червні 2007 року.