4 жовтня Папа Франциск здійснить паломництво до Ассізі
  • Срд, 18/09/2013 - 16:27

4 жовтня, у свято святого Франциска, небесного покровителя Італії, Папа, який носить його ім'я, здійснить паломництво до Ассізі.

Візит розпочнеться рано вранці - о 7 годині 45 хвилин він вже прибуде на стадіон «Інституту Серафіко», що надає притулок молодим інвалідам та тяжкохворим з усієї Італії. Саме до них буде звернене перше привітання Папи Франциска.

Потім Святтіший Отець відвідає церкву Сан-Даміано, місце навернення св. Франциска, де він почув голос Розп'ятого. Після цього відбудеться безпрецедентний візит: Папа зайде в кімнату, розташовану в будівлі архиєпископства, де святий Франциск здивував всіх, роздягнувшись на знак свого відречення від всього матеріального. Тут Папа зустрінеться з бідними, які отримують допомогу від «Карітас». Потім, після візиту до церкви Санта-Марія-Маджоре, Папа відслужить Святу Месу на площі перед базилікою Святого Франциска.

Обідати Папа Франциск буде разом з бідними з «Карітасу». У другій половині дня Св. Отець відправиться в Еремо делле Карчері, де усамітнювався у молитві святий Франциск. Наступний етап - відвідання базиліки Святого Руфіна і слово до представників єпархії. Потім Папа вшанує мощі святої Клари Ассизької в однойменній базиліці, помолиться біля хреста з Сан-Даміано і зустрінеться з монахинями-клариссами. Увечері, після молитви в Порціункуллі, серці францисканської духовності, відбудеться зустріч із молоддю. Папа відповість на запитання юнаків та дівчат на площі перед собором Санта-Марія-дельї-Анджелі. На закінчення візиту Папа відвідає святиню Рівоторто, де знаходиться «хатина святого Франциска», і близько 8 години повернеться до Ватикану.

За матеріалами http://ru.radiovaticana.va