400 дітей вчилися любити красу Творця
  • Нед, 06/07/2014 - 14:57

Темою цьогорічного літнього дитячого християнського табору «Канікули з Богом», який проводили редемптористи в монастирі Святого Альфонса у Львові, став символічний клич майбутніх поколінь: «Збережи красу Творця!». Таборування відбувалося 23–29 червня 2014 р., і на цей час обитель, яка є осередком тиші та порядку, стала місцем дитячого гамору та метушні – понад 400 дітей вчилися любити і шанувати красу Творця.

Упродовж цього тижня за допомогою різних засобів та методів нам вдалося оглянути довершеність і красу нашої планети, проаналізувати наш вплив на довкілля, зокрема, яку велику владу ми маємо, а отже, якою є наша відповідальність за екосистему.

Щодня Святою Літургією розпочинався табір. Прикладним матеріалом для екскурсії у світ, створений Богом, став фільм Люка Бессона «Дім – побачення з планетою». І, звичайно, для розкриття теми збереження світу нам також допомогла ініціатива Екологічного бюро УГКЦ. Відштовхуючись від великопосного заклику нашої Церкви, ми з дітьми розглянули вплив особистих гріхів (гордість, непоміркованість, гнів, жадібність тощо) на природу та проблеми її збереження.

Християнські ігри патріотів показали, наскільки молоді серця відважні в боротьбі за кращу долю України. А вінцем табору стала посаджена калина, прибрана територія, екологічні ініціативи у вигляді екоплакатів, котрі були виставлені для огляду в церкві Священномученика Йосафата у Львові. І, звісно, багато нових знайомств, ігор, танців та безліч позитивних емоцій.

Юлія Вінтонів, аніматор табору